Mooi zijn doe je met een gezond gebit.

Van maandag 15 tot en met zondag 21 maart 2021 vindt de negende editie van de Week van de Mondhygiënist plaats. We weten allemaal dat een gezond gebit niet bloedt na het poetsen of stoken, ruikt niet en bevat geen gaatjes. Onze mondhygiënisten zijn dé professionals die je niet alleen helpen een gezonde mond te krijgen maar vooral te behouden. Een mondhygiënist coacht je naar een goede mondgezondheid zodat je schaamteloos kunt blijven lachen en kan blijven stralen!

Maar wat doet de mondhygiënist precies? Nou, heel veel!

  • Brengt jouw persoonlijke mondsituatie in kaart: in overleg wordt besproken hoe eventuele afwijkingen behandeld kunnen worden.
  • Geeft voorlichting over hoe je jouw mond fris en gezond houdt: wat is bijvoorbeeld het effect van voeding op je tanden en kiezen? En hoe ontstaan gaatjes?
  • Voert een professionele gebitsreiniging uit: plaque, tandsteen en aanslag worden verwijderd en je gebit wordt gepolijst met als resultaat een glad en schoon gevoel.
  • Brengt beschermende middelen aan: hierbij kun je denken aan fluoride. Brengt een laklaag aan op kiezen bij kinderen. Deze laag beschermt de kiezen tegen het ontstaan van gaatjes.
  • Kan je adviseren over het verantwoord bleken van het gebit: aan het bleken van je gebit kleven enige risico’s. Belangrijk dus om dit verantwoord te doen! Laat je voorlichten door je mondhygiënist.

Goed om te weten: Voor de mondhygiënist is geen verwijzing van de tandarts nodig.

Maak een afspraak bij de mondhygiënist en leer hoe u echt uw mondgezondheid in topconditie kunt houden.

Telefoonnummer: 0186 – 65 40 93
E-mailadres: info@tandartsengroepzandpad.nl

Contactformulier: Vul het contactformulier hieronder in.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wist je dat….

…kinderen tot 18 jaar gratis de mondhygiënist kunnen bezoeken?

De basisverzekering vergoedt tandartskosten namelijk voor kinderen tot 18 jaar. En daarbij geldt géén eigen risico.

Met de verzorging van het gebit kun je niet vroeg genoeg beginnen. Al vanaf het eerste babytandje is het van belang om goed te poetsen. Bij kinderen gebeurt er immers een hoop in hun mond: doorkomende melktanden, wisselende tanden en misschien wel een beugel. Onaangename problemen zoals tandpijn, kiespijn, gaatjes of tanderosie wil je natuurlijk niet voor je kind. Een regelmatig bezoek aan de mondhygiënist kan die problemen voorkomen. Want voorkomen is beter dan genezen!