Wat zijn jouw goede voornemens voor je gebit?

Het begin van een nieuw jaar is het uitgelezen moment voor goede voornemens. De populairste voornemens zijn: minder alcohol drinken, meer bewegen en gezonder eten. Wij willen daar graag een belangrijk voornemen aan toevoegen: lief zijn voor je gebit. In deze blog drie manieren om daarmee te beginnen.

1. Kies de juiste verzekering

Voor kinderen tot 18 jaar worden de meeste tandartskosten vergoed vanuit de basisverzekering, zonder dat dat invloed heeft op het eigen risico. Voor volwassenen is dat anders. Dan kan een aanvullende tandverzekering een goed idee zijn. Allesoverhetgebit.nl legt in een helder filmpje uit wanneer het afsluiten van zo’n aparte tandverzekering slim is. Bij de meeste verzekeringen is dit mogelijk tot 31 januari.

2. Goede mondhygiëne

Door goed voor je mond te zorgen, voorkom je gaatjes, tandplak en ongezond tandvlees. Dat voelt niet alleen lekker schoon, je voorkomt op die manier ook pijn en ongemakken. Bovendien zorgt een goede mondhygiëne ook voor een goede algemene gezondheid. De mond is een belangrijk onderdeel van je lichaam: alles gaat door je mond naar binnen. Ingewikkeld? Als je twee keer per dag je tanden poetst en elke dag een ragertje of stoker tussen je tanden en kiezen gebruikt, ben je al een heel eind. Benieuwd of je wel juist poetst en hoe die ragertjes en stokers gebruikt moeten worden? Bezoek gerust een keer een mondhygiënist.

3. Lach!

Niets is zo fijn als een potje lachen. Als je lacht, maakt je lichaam de natuurlijke antidepressiva serotonine en dopamine aan. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat de stresshormonen adrenaline en cortisol afnemen. Bovendien is lachen een echte work-out. Volgens diverse onderzoeken span je maar liefst 17 spieren aan als je lacht, niet alleen in het gezicht, maar ook in rug, benen en buik. Zelfs de ademhalingsspieren worden getraind als je lacht. Durf je niet breeduit te lachen omdat je tandvlees ongezond is of je tanden niet stralend wit of kaarsrecht zijn? Zonde! Een tandarts kan je helpen. Spannend? Ga gewoon eerst eens praten, kun je altijd nog beslissen.

Meer weten?

Wat zijn jouw plannen voor je gebit in 2022? Bespreek je plannen gerust met ons, we denken graag met je mee. Ook na januari. Je bent van harte welkom om een afspraak te maken bij onze praktijk.