Betaling & Tarieven

Wij sturen uw nota door naar Infomedics. Infomedics declareert dan rechtstreeks via uw verzekering het bedrag waarvoor u verzekerd bent. Het is afhankelijk van uw verzekeringspakket wat er vergoed wordt. Vraag daarom altijd om een begroting en controleer dit voor de behandeling bij de verzekeraar. Voor alle kosten die niet vergoed worden ontvangt u dan een rekening van Infomedics.

Dit kan afwijken per persoon, om meerdere redenen:

a. Omdat u heeft aangegeven dat u de nota eerst zelf thuis wilt ontvangen.
b. Uw verzekeringsmaatschappij de nota van Infomedics niet accepteert.
c. Als uw gegevens niet juist zijn doorgegeven aan ons.

U dient het verschuldigde bedrag vervolgens naar Infomedics over te boeken. Dit in opdracht verzenden en innen van facturen heet ‘factoring’. Dankzij factoring hebben wij minder administratie en dus meer tijd voor u als patiënt. Voor meer informatie zie de website: www.infomedics.nl

Infomedics online

Op de website van Infomedics (www.infomedics.nl) kunt u veel zaken rondom de betaling van uw rekening snel en eenvoudig regelen, denk bijvoorbeeld aan:

 1. Status van uw betaling controleren
  Ga naar www.infomedics.nl/rekeningchecker Vul de betalingskenmerk/omschrijving (cijferreeks) in die op rekening staat en controleer of uw rekening is betaald. Als dit niet het geval is kunt u direct betalen via iDEAL.
 2. Betalingsregeling treffen
  Ga naar https://www.infomedics.nl/ik-wil-een-betalingsregeling-treffen voor het treffen van een betalingsregeling.
  Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, dan kunt u kosteloos uitstel van betaling aanvragen.
  Ga naar https://www.infomedics.nl/ik-wil-graag-uitstel-van-betaling-aanvragen
 3. Veelgestelde vragen bekijken
  Als u een vraag heeft, kunt u het antwoord daarop meestal vinden onder veel gestelde vragen, onderaan de website. Anders kunt u altijd contact opnemen met de Servicedesk van Infomedics op telefoonnummer 036 – 20 31 900 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur).

Tarievenlijst

Hieronder vindt u een lijst van prestaties, codes en tarieven vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De tarievenlijst geldt van 1 januari 2024 t/m 31 december 2024.

Tandheelkundige behandelingen bestaan vaak uit verschillende onderdelen. Zo kan er sprake zijn van een verdoving bij een behandeling, extra isolatie, tussenlagen en/of worden er techniekkosten gemaakt. Het is daarom verstandig om voor duurdere behandelingen vooraf een begroting te vragen, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan*. Voor behandelingen boven de 250 euro zijn mondzorg aanbieders verplicht u een gespecificeerde begroting te geven. Indien gewenst kunt u ook een begroting ontvangen voor kleinere behandelingen.

* Afwijkingen in prijs, ten opzichte van de prijslijst, komen terug op de begroting
** Een begroting is geen offerte. Een tandheelkundige behandeling en dus ook de declaratie hiervan kan afwijken van de begroting wanneer de behandeling hierom vraagt. De tandarts zal dit met u bespreken.